Hjem Aktuelt Ja til bobil-camp på Terna

Ja til bobil-camp på Terna

Publisert:

|

Oppdatert:

Terna utvider fra båt til bil. Orkland kommune har godkjent båtklubben som bobil-camp med sju plasser. Bobilene skal plasseres i området på bildet. Et slikt tilbud ved sjøen blir noe helt nytt på Orkanger. Kommunen stiller som krav at bilene ikke skal stå lagret permanent, men at plassene holdes av for folk på gjennomreise.

Alt er på dugnad
Campen skal driftes på dugnad i likhet med all annen virksomhet ved Terna. Båtklubben la fram planene i fjor sommer og søkte om et tilskudd fra kommunen. Det ble innvilget. Noen stikkord fra søknaden:

  • Trivelig område ved sjøkanten – ideell plassering
  • Nær kommunens tømmestasjon for bobiler.
  • Terna sørger for betalingsløsning og tilbyr dusj/wc, gapahuk, griller mm. i et inngjerdet område med kameraovervåking.
  • Bobil-turister er ofte innom og spør etter et sted å parkere.
  • Bra for kommmunens reiseliv, bra for Terna som får ekstra inntekter.

Orkanger mot sjøen
Båtklubben skal anlegge plen på området, som allerede er oppgradert via en ny tursti i samarbeid mellom Orkanger Aktivum, Terna, Orkanger historie, Orkla undervannsklubb og Nerøra hundeklubb (Orkanger mot sjøen). Orkanger Vel støttet dette prosjektet med 50 000 kr.

Båtklubben Terna sett fra Brugata. Her blir bobil-turister snart ønsket velkommen til Orkanger.

Første del av turstien ut mot sjøen ble påbegynt med flotte informasjonstavler i fjor. Nå går prosjektet videre østover fra Langbrua, forbi hundeklubben og fram til Nokken i Nerviksfjæra. Kommunen har nylig godkjent turstier i dette området. Arbeidet starter så snart hekketida er over. Les mer om planene.