Hjem Aktuelt Terna: Bobil på båtklubb slår an

Terna: Bobil på båtklubb slår an

Publisert:

|

Oppdatert:

Båtklubben Ternas bobilcamp ble en suksess fra første dag. Etter knapt to uker hadde 50 bobilturister overnattet ved småbåthavna på Orkanger. Da orkangervel.no stakk innom var en norsk, en britisk og en sveitsisk bil parkert ut mot sjøen. Bobilkulturen er internasjonal.

Båt og bil
Fra månedsskiftet mai/juni har dugnadsgjengen på Terna tatt seg av biler i tillegg til båter. Det er lagt belegningsstein på et område med plass til sju bobiler. Mellom parkeringa og sjøen vokser det til med plen. Der er det også satt opp strømuttak.

Steinlegging er en betydelig investering som har gitt landsida ved Terna et løft.

Orklaparken nord
Ideen kom fra et lignende anlegg ved en marina sørpå. Orkland kommune ga økonomisk støtte, og kommunen godkjente planene tidligere år. Resultat: Sommers tid er et stort areal på Terna nå forskjønnet og tatt i bruk i stedet for at det ligger brakk. Samtidig utvikler frivillige og næringslivet den resterende strandlinja fra Gammelosen, via småbåthavna og til nordenden av Nerviksfjæra gjennom prosjektet Orkanger mot sjøen. Her skal Orklaparken nord bli ferdigstilt som en attraksjon.

Gode fasiliteter
Båtklubben Terna er nå registrert slik på bobilfolkets nettside, og bilturistene finner lett veien til Orkanger og Orkland. Terna tilbyr toalett og dusj, og det blir vurdert å kjøpe inn vaskemaskin som en ekstra service. Tømmestasjon for toaletter ligger like i nærheten, ved Gammelosen renseanlegg.

Badstu som ekstra tilbud?
Orkanger Vel har diskutert å investere i badstu i området. Dette er foreløpig bare en ide. Helårsbadere har etterlyst badstu i Gammelosen, men utfordringa er tilsyn og god drift for å unngå hærverk eller uønsket bruk. Terna-området kan være et alternativ til Gammelosen hvis velforeninga og båtklubben enes om et opplegg. Ved Terna er det vakthold i sommerhalvåret. Vinters tid kan muligens en gruppe isbadere ta ansvar for drift, låsingg osv. Men…foreløpig bare en ide.

Norge, Storbritannia og Sveits representert på en tilfeldig dag ved båtklubben.