Hjem Aktuelt Nå starter 10-dagers byfest på Orkanger

Nå starter 10-dagers byfest på Orkanger

Publisert:

|

Oppdatert:

Fredag 14. juni er Orkanger-dagene i gang med underholdning på Nedre Rømme, Tour de Food på Rømmetunet og kunstutstillinger i Nr. 66 (kunstforeninga) og på biblioteket. Lørdag er det blant annet tradisjonsrik teltfest i Hermetikken, og så går det slag i slag fram til neste søndag.

Se hele programmet her.

Les om de enkelte arrangementene hos Orkanger Aktivum.

Det hender det er folksomt i Orkanger sentrum. Bildet er fra 2016.

Orkanger Aktivum anført av leder og ildsjel Knut Even Wormdal er ansvarlig for festdagene. Det hele startet med planen om en gjenforening for gamle naboer i Rømmesveien på Orkanger i år 2000. Snøballen rullet og ballet på seg, og ganske kjapt hadde Orkanger et årvisst og mangfoldig arrangement til glede for innbyggere og utflyttere. Kort om noen av begivenhetene i år:

Treffsted Nedre Rømme
Samlinger på tunet på Nedre Rømme blir det fredag 14. juni og hver dag i perioden onsdag 19. juni til lørdag 22. juni. Tradisjonen tro får du høre musikk fra scenen og gode historier. Fenomenet visergutter (bud, ikke sangere) står på programmet. Noen av dem dukker opp.

Fest i Hermetikken
Lørdag 15. juni med underholdning fra 18:30. Tor Kvarsnes og de lokale bandene Likfinger, Berteband 2 og Darios Darlings spiller. Sikkert fullt hus som i fjor.

Krigsvandring
Søndag 16. juni kl. 23 (!) og tirsdag 18. juni kl. 18: Guidet tur med Oddbjørn Bang til sabotørenes skjulested Hotel Phoenix i Skjenalddalen. Avgang fra p-plass ved info-tavla etter gården Andøl.

Tour de Food
Fredag 14. juni, lørdag 15. juni og søndag 16. juni: Nytt av året er en samling av omreisende matvogner med ulike delikatesser. De tar i bruk parkeringsplassen mellom Orkdalsveien og blokkene på Rømmetunet. Smak og spis!

Byfest for by nr. 103
Det årlige arrangementet der Orkdalsveien blir gågate full av folkeliv finner sted lørdag 22. juni. Mer info kommer på denne sida og andre steder. Orkanger fyller faktisk 10 år som by.
Les fra fødselsdagen 1. juli 2014
NRK og Adressa besøkte ny by

Av annet som kan nevnes:
* Barndoms- og bakgårdsminner i Claussens gate 4.
* Sankthansbål i Nerviksfjæra.
* Åpen lunsj i Damphuset flere av dagene.
* Daglige kunstutstillinger.
* Bokbad på biblioteket med forfatterne Bård Wormdal og Petter Fergestad.
* OIFs straffespark-konkurranse.
* Familiedag i Hermetikken, Kløvertrimmen i Gammelosen og barnas mini-VM ved Orklandbadet på avslutningsdagen 16. juni.

Orkanger fyller 10 år som by i sommer. Bildet er fra byfesten i fjor.