Besøkstall

40 690 denne måneden

21 871 808 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF håndball må vike for Stoltenberg og rølpefest

hall2_1.jpgDen omstridte kontrakten er signert: Sør-Trøndelag Arbeiderparti leier Orklahallen 4.september. Ut går OIF med håndballturnering for barn og unge. Inn kommer Jens Stoltenberg, DDE og Orkdal IL med alkolholsalg. OIL får eksklusiv rett til å tjene penger på Ap´s valgkamp i Orkdal. Partiet leier hallen. OIL selger øl og vin og  venter 1800 på rølpefest.

På begge sider av bordet - i Arbeiderpartiet og OIL - sitter Jorodd Asphjell. Saken er enda et bidrag til å forsure klimaet mellom OIF og OIL. Blant annet kan dette ramme den ytterst sårbare samarbeidsklubben Orkla FK.

Ap/DDE-saken reiser flere viktige prinsipielle spørsmål. Men foreløpig har kritiske kommentarer blitt møtt med anklager om jantelov, misunnelse og usmakelige angrep på Jorodd Asphjell.

images.jpgFørst noen fakta:
* Sør-Trøndelag Arbeiderparti har inngått leiekontrakt for Orklahallen 4.september fram til natt til 5.september.

* OIF håndball hadde booket hallen til cup. OIF gikk med på å amputere turneringen da Orklahallen ga beskjed om at Sør-Trøndelag Ap ønsket å leie hallen for et arrangement med statsminister Jens Stoltenberg.

*  Jorodd Asphjell forhandlet med hallen på vegne av Sør-Trøndelag Arbeiderparti.

* Etter flere måneder får OIF vite at mesteparten av det påståtte valgkamparrangementet er en kommersiell fest med DDE i regi av Orkdal IL. Bestyreren i hallen hevder at Asphjell aldri fortalte dette. Asphjell hevder at han har sagt fra.

* Uansett hvem som bløffer: OIF håndball amputerte arrangementet sitt på falske premisser.

* Mandag var det et oppklaringsmøte mellom Sør-Trøndelag Arbeiderparti, Orklahallen og Orkdal IL. Kontrakt ble skrevet. Arrangementet går som planlagt. OIF var ikke invitert.

* Statsministeren er i hallen fra kl. 18.00 til 20.00. Fra klokken 21.00 overtar Orkdal IL. Sør-Trøndelag Ap står fortsatt som leietaker, og DDE står på scenen. Festen varer til kl. 02.00.

* Orkdal IL forventer 1800 deltakere. Laget har fått skjenkebevilling for øl og vin til to timer over midnatt.

2523418637_ba946e463d_1.jpg* Den økonomiske avtalen mellom Sør-Trøndelag Arbeiderparti og Orkdal IL er hemmelig, ifølge et brev fra sekretær Tore Nordseth i Ap´s fylkeslag. Dette er for øvrig en stilling Jorodd Asphjell hadde før han ble Stortingsrepresentant. (Foto: Arbeiderpartiet).

Noen prinsipelt interessante problemstillinger:

* Bør et politisk parti inngå økonomiske avtaler med lag og organisasjoner i en valgkamp?
* Bør et parti i det hele tatt inngå avtaler som favoriserer enkelte lag økonomisk og diskriminerer andre?
* Bør et politisk parti inngå avtaler som knytter egen valgkamp til offentlig fest der noen skal tjene penger på salg av alkohol?
* Bør økonomien i en slik avtale være hemmelig?
* Bør en Stortingsrepresentant forhandle fram avtaler som favoriserer hans eget idrettslag under en valgkamp?
* Bør et politisk parti bidra til at en offentlig fest med salg av alkohol fortrenger et idrettsarrangement for barn og unge?
* Bør Sør-Trøndelag Arbeiderparti trekke statsministeren inn i en kollisjon mellom idrett og kommersiell fest med salg av alkohol?

I tillegg kommer rolleblandingen til Jorodd Asphjell. Han er tillitsvalgt og æresmedlem i OIL, leder i idrettskretsen, medlem i idrettsstyret (nasjonalt ) og Stortingsrepresentant for Ap.

Nå har altså Orkdal IL fått en eksklusiv avtale med Arbeiderpartiet, og indirekte med statsministeren:
-  Partiet leier hallen.
-  Orkdal IL selger alkohol i hallen.
-  OIL forventer at hele 1800 betaler inngang.

* Hvordan skal inntektene fordeles mellom statsministerens parti og stortingsrepresentantens idrettslag?

OIF håndball er plassert på sidelinja, trass i at avdelinga er den desidert største leietakeren i Orklahallen.

 

 

 

 

 

 

Publisert 02.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse